Jeg fand opskriften på kvalimad.dk.
Ingredienser:
1/2 ærte størrelse gær
2 l vand
2,5-3,5 dl sukker
Smag af 2-3 spsk te blade
Bland alle ingredienserne på nær vand i en 2 l sodavandsflaske.
Kom flasken i køleskabet i 12-24 timer.
Si smagsstofferne fra.
Hæld det meste af væsken tilbage i flasken.
Rør gæret ud i resten af væsken og hæld det i flasken.
Lad det stå mørkt og varmt i 1-2 dage til flasken er hård.
Sæt flasken i køleskabet, dette gør at gæren stopper med at gærer.
Sodavanden kan holde sig i 1 måned.
Gæren udvikler kuldioxid og det er kuldioxden, som giver sodavanden brus.
Hvis sodavanden midster brus, skal den bare stå i stuetemperatur i 12 timer, uden låg.
Hvis sodavanden midster brus, skal den bare stå i stuetemperatur i 12 timer, uden låg.
På grund af gæret indeholder sodavanden lidt alkohol ca. 0,6%. Det vil sige at en 2l flaske svare til mindre end en øl, og altså ikke nok til at man kan blive beruset af.
Det lyder da lidt underligt, at der skal gær i..? Hvordan kan det være, sodavanden skal jo ikke hæve hehe :)
SvarSletGæren producere kuldioxid som gør at sodavanden får brus.
SletDet er gæren der sammen med sukkeret der producere kuldioxiden, jeg tror derfor ikkeat man kan bruge sødemiddel.
SletLyder rigtig spændende, kunne jeg sagtens overveje at prøve! :)
SvarSletDet er også virkelig godt og man kan lave lige den smag man vil med den opskrift.
Sletden skal jeg også prøve og lave ;) kan man mon bruge Stevia istedet for sukker?
SvarSletJeg tror det ikke for grunden til at der kommer brus er fordi gær cellerne spiser sukkeret og producere CO2.
Slet