Ingredienser:
1/2 ærtestørrelse gær
2l vand
2,5-3,5 dl sukker
200 g hyldebær
Kog hyldebærene i lidt vand til de begynder at springe ca. 20 min.
Si bærere gennem en sig med et viskestykke i.
Brug et gammelt viskestykke da det bliver misfarvet af hyldebærene.
Vrid den sidste saft ud af bærene.
Når hyldebærsaften er afkølet opløses gæren der i.
Kom sukkeret i en tom 2l sodavands flaske.
Kom hyldesaften i.
Fyld flasken op med vand.
Ryst flasken så det meste af sukkeret bliver opløst.
Luk flasken ved at fast gøre husholdnings film eller en pose med et elastik.
Lad flasken stå mørkt og varmt i en uge.
Opbevar hyldebærøllen i køleskabet, den kan holde sig en måned.
Hvis man vil have hyldebærvin skal flasken stå mørkt og varmt i to uger.
Havde aldrig hørt om hyldebærøl før nu! Spændende.. :)
SvarSletDet havde jeg heller ikke, og jeg kunne heller ikke finde en opskrift på Google så jeg tog udgangs punkt i den teøl jeg har lavet tidliger.
Slet