lørdag den 18. august 2012

Macarons med hybenmarmelsde

Hybenmarmeladen giver en friskhed til den søde macaron smag.


Ingredienser:
200g g mandelmel (mandelmelen kan laves ved at smutte mandler og komme dem i en foodprocessor eller minihakker)
200g flormelis
2 x 80g æggehvider (Ca. 3 æg)
200g sukker
0,8 dl vand
Farve

Bland mandelmel og flormelis.
Kog vand og sukker op.
Lagen skal være 110 grader, men må ikke blive højere.
Pisk halvdelen af æggehviderne.
Hæld sukkerlagen i hviderne.
Pisk til massen bliver næsten kold,
dette tager noget tid så det er bedt at bruge en automatisk køkkenmaskine.
Bland den anden halvdel af hviderne med mandelmelen.
Tilsæt farve til mandelmassen.
Bland lidt af marengsen i mandelmassen med en dejskraber.
Ved forsigtigt resten af marengsen i på en gang.
Dejen skal væreglat og ensartet.

Hæld dejen i en sprøjte pose med en rund tyl.

Fordel dejen i lige store klatter på en bageplade med bagepapir.

For at alle macaronsne for samme størrelse kan man tegne cirkler på bagepariret.
Lad kagerne tørre i en halv time.
Bag macaronsene i en forvarmet ovn ved 145 grader i 13-18 min.
Når macaronsene er afkølede,
kommes der hyben marmelade på haldelen og den anden halvdel bruges som låg.

Kagerne skal have en lille kant (krave), hvis de ikke har det kan det skyldes at luften er slået ud af hviderne.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar