tirsdag den 7. august 2012

Chokolade bønne kage

Dette er et sundt alternativ til chokolade kagen.
Kagen er ikke god varm da den smager meget kraftigt af bønner.
Sorte bønner kankøbes hos etniske grønthandler.
Portionen giver 23 muffin, hvis der kommes 1 spsk fyld i hver form.
Ingredienser:
100g sorte bønner
100g sukker
100g smør
100-150g mørkt chokolade
1/2 dl kakao
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
1 spsk vanillesukker
5 æg

Lad bønnerne stå i blød i 6-8 timer.
Hæld vandet fra og kog dem i nyt vand i 40 min.
Afkøl bønnerne og blendt dem.
Bland sukker og smør i bønnemassen.
Smelt chokoladen og bland i bønnemassen.
Kom vanillesukker, bagepulver, natron og kakao i.
Tilsæt æggene et ad gangen.
Hæld i beklædte muffinforme.
Bag i en forvarmet ovn ved 180 grader i 30-40 min.

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar