fredag den 3. august 2012

Lette boller

Det lette ved disse boller er at der er brugt bagepulver så de skal ikke hæve.
Portionen giver ca. 16 boller.





Ingredienser:
3 dl vand
1/2 dl olie
2 spsk sukker
Ca. 500g mel
4 tsk bagepulver

Kom vand, olie og sukker i en skål.
Sigt mel og bagepulver i.
Rør til dejen kan æltes.
Form dejen til boller og såt dem på en bageplade.
Bag dem ved 225 grader i 20-25 min.


18 kommentarer:

  1. Jeg lavede dem til min mor som en overraskelse, hun elskede dem.

    Hilsen den 13årige

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg er glad for at høre, at din mor godt kunne lide bollerne.

      Slet
  2. Desværre flækkede bollerne i ovnen så man får denne tørre kant: ( Hvad mon jeg har gjort galt?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg ved ikke helt hvad du har gjort galt. Det kan være at du skal prøve at pensle dem med vand, olie eller æg næste gang.

      Slet
  3. Mit barnebarn skal passes akut - Farmor har ingen boller - ingen gær - finder denne opskrift.
    Jeg bruger 300gram hvedemel og 200gram grahamsmel ellers fulgte jeg opskriften - men de bagte kun 18min. i ovnen som var varm fra start. Barnebarnet blev glad og spiste hurtigt 2 boller

    SvarSlet
  4. kan man fryse dem ned?

    SvarSlet
  5. Fin opskrift - men der mangler salt :-)

    SvarSlet
  6. Får bollerne ikke en underlig konsistens indeni?

    SvarSlet
  7. Min dej var helt klisteret, så jeg kunne ikke forme den, men brugte et par skeer til at lægge den på pladen.
    Er det meningen ?

    SvarSlet
  8. Mine hævede slet ikk. Mon jeg kom 1 tsk salt i, derfor ?

    SvarSlet
  9. Mine boller flækkede også som lade hatte. Rimelig sprøde. Er spændt på at smage.

    SvarSlet
  10. Var super lækker sulten, lavede hurtigt bollerne :-) de er fantastiske putter- jeg putter alt muligt på; smør, brie ost, solbær syltetøj mv. Tak for god opskrift. KH Maise Izabella

    SvarSlet
  11. Skal ovnen være varm inden jeg kommer bollerne ind?

    SvarSlet
  12. det ved jeg ikke

    SvarSlet
  13. Gode boller. Jeg prøvede og putte guleroder i, og det smager godt. Mega god og nem opskrift ikke sidste gang jeg prøve den:)

    SvarSlet