fredag den 3. august 2012

Citronfromage

Denne citronfromage er let, luftig og syrlig.
Ingredienser:
3 blade husblas
2 dl piskefløde
1/2 vaniljestang (resten af vaniljestangen kan laves til hjemmelavet vanileekstakt)
60g sukker
4 æggeblommer
3 æggehvider
Revet skal og saft fra en citron

Læg husblassen i blød i kold vand i 1/2 time.
Pisk fløden stiv.
Flæk vaniljestangen på midten og skrab kornene ud.
Nuller vaniljekornene med sukkeret så kornen skilles ad.
Pis æggeblommer, sukker og vanilje til en hvid æggesnaps.
I en anden skål piskes æggehviderne stive.
Kom citron saft og skal i en gryde og giv det et lille opkog.
Vrid husblassen for vand og kom den i citronsaften og rør til husblassen er opløst.
 Kom citronsaften i æggemassen.
Vend flødeskummen i æggemassen.
Vend forsigtigt æggehviderne i æggemassen til det er ensartet.
Hæld citronformagen i en form og stil i køleskabet i et par timer.  

Ingen kommentarer:

Send en kommentar