søndag den 14. oktober 2012

Vlaai

Vlaai er en hollandsk tærte man enten kommer frugt eller creme i. Tærtedejen er en sød gær dej. Denne Vlaai er med vanillecreme.
Kagen minder lidt om en fastalavsbolle med creme.





Dej:
100 ml mælk
25 g gær
250 g hvedemel
15 g sukker
30 g smør
1 æg

Creme:
1 vanillestang
3 spsk sukker
3 spsk mel
3 dl mælk
2 æg

Smuldr gæren i lunken mælk.
Tilsæt resten af ingredienserne og ælt det sammen indtil dejen kun er lidt klisteret, tilsæt eventuelt lidt mere mel.
Lad dejen hæve til den er vokset til dobbelt størrelse.
 
Flæk vanillestangen og med spidsen af en kniv skrabes vanillekornene ud.
Kom vanillekorn og vanillestangen og resten af ingredienserne til cremen i en lille gryde.
Pis det godt samme, der må ikke være nogle mel klumper.
Hvis mel klumperne ikke kan piskes ud sies cremen.
Varm cremen op ved middel varme.
Når cremen begynder at tygne tages den fra varmen for at køle af. 
 
Tag 1/3 af dejen fra til sener og læg dejen i et jævnt lag i en tærteform.
Jeg brugte en spring form for at få en højere kage.
Kom den afkølede vanillecreme oven på dejen.
Rul det sidste dej ud i strimler og læg det oven på tærten i et mønster.
Bag kagen i en forvarmet ovn ved 220 grader i 15 min.
 
Hvis du bruger en høj form, og cremen ikke kommer helt op til kanten så læg først mønstret og buk derefter kanten ned over cremen.
 


 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar