søndag den 29. juli 2012

Whisky kage



Jeg var i Bilka i fredags, hvor jeg fand en kagebog (Kager der smager og andre søde sger), hvor layoutet var så pænt at jeg blev nød til at eje dem.
Kagebogen indeholder blandt andet denne opskrift, jeg har dog lavet en lille smule om på den. Kagen smager kun svagt af wisky.



Ingredienser:
100g rosiner
1 dl whisky (jeg brugte bourbon whisky)
120g smør
130g sukker
2 æg delt i hvider og blommer
130g mel
1 1/2 tsk bagepulver

Sukker til pynt.


Læg rosiner i en skål og hæld whiskyen over.
Lad det trække natten over.
 
Pisk ægge hviderne og sukker stive.
Pisk æggeblommerne i smørret et ad gangen.

Rør rosiner og whisky i blandingen.
Bland mel og bagepulver.
 
Bland skiftevis mel og æggehvider i dejen.

Fordel dejen i en beklædt muffinform.

Dys med sukker.
Bag ved 180 grader i 25 min.

2 kommentarer:

  1. Du har glemt at skrive hvor mange æg man skal piske med sukkeret, hvor mange der skal deles og piskes sammen med de andre ingredienser..... Den er lidt forvirrende og det lyder som om man skal bruge mere end to æg....

    SvarSlet
    Svar
    1. De 2 æg skal deles i hvider og blommer. Jeg skal nok rette det.

      Slet