Jeg har lavet med gulerod istedet for squash, da det var en af de ting opskriften foreslog at man kunne bruge istedet for.
Jeg har valgt at glasere kagen med hinbærmarmelade. Man kan ikke smage hindbærmarmeladen, men det gør toppen mere sprød.
Jeg har udskiftet hvedemelet med fuldkornshvedemel og grahamsmel.
Ingredienser:
5 dl revet gulerod
2,5 dl solsikkekerner
3 æg
3 dl sukker
2 dl fuldkornshvedemel
3 dl grahamsmel
2 tsk. natron
1 tsk. salt
2 tsk. vaniljesukker
3 tsk. kanel
1/4 tsk. bagepulver
2,5 dl olie
2 spsk. hindbærmarmelade
Forvarm ovnen til 200 grader.
Pisk æg og sukker luftigt.
Bland fuldkornshvedemel, grahamsmel, natron, salt, vaniljesukker, kanel og bagepulver.
Bland skiftevis melblandingen og olien i æggene.
Bland gulerødder og solsikkekerner i dejen.
Kom dejen i en lille bradepande.
Bag kagen i 45 minutter.
Lige nårkagen kommer ud af ovnen smøres hindbærmarmeladen på.
Lige nårkagen kommer ud af ovnen smøres hindbærmarmeladen på.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar