Opskriften på chokoladekagen har jeg fra Amos den store fødselsdags bagebog.
Da jeg var ved at rydde op forleden, fandt jeg opskriften. Det viser sig, at lakridsflødeskummen skal lægges mellem chokoladekage lagende, og den skal laves med både lakridspulver og lakridssirup, og så smører man kagen med chokoladeganach.
Chokoladekage:
300 g smør
300 g sukker
5 æg
1 dl mælk
300 g hvedemel
100 g kakao
2 tsk bagepulver
Solbærmarmelade
Frosting:
1/2 l piskefløde
4 spsk lakridspulver
Forvarm ovnen til 170 grader.
Rør smør og sukker lyst og luftigt.
Rør æggene i et ad gangen.
Tilsæt mælk.
Bland mel, kakao og bagepulver.
Sigt melblandingen i smørblandingen.
Kom dejen i en smurt springform.
Bag kagen i 1 time.
Afkøl kagen.
Flæk kagen i 2-3 lag.
Smør solbær marmelade mellem lagene.
Pisk fløden stiv.
Tilsæt lakridspulver.
Kom flødeskummen i en sprøjtepose og dekorer kagen.
Hvordan smagte det????
SvarSletDen var rigtig god, lakridsen, solbærmarmeladen og chokoladekagen var en virkelig god sammenblanding.
Slet