søndag den 16. juni 2013

Chokoladelagkage med solbær og lakridsflødeskum

Min mor gav mig på et tidspunkt en opskrift på en chokoladekage som var lagt sammen med solbær eller blåbær marmelade og pyntede med lakridsflødeskum. Da hun gav mig den kom hun med hentydninger om at hvis jeg lavede den ville hun gerne smage den. Jeg valgte derfor at lave kagen til hende til hendes fødselsdag, men jeg har fået opskriften væk så denne er lavede ud fra de elementer jeg kan huske skulle være med i kagen: chokoladekage, blåbær/solbærmarmelade og lakridsflødeskum.

Opskriften på chokoladekagen har jeg fra Amos den store fødselsdags bagebog.

Da jeg var ved at rydde op forleden, fandt jeg opskriften. Det viser sig, at lakridsflødeskummen skal lægges mellem chokoladekage lagende, og den skal laves med både lakridspulver og lakridssirup, og så smører man kagen med chokoladeganach.  


Chokoladekage:
300 g smør
300 g sukker
5 æg
1 dl mælk
300 g hvedemel
100 g kakao
2 tsk bagepulver

Solbærmarmelade

Frosting:
1/2 l piskefløde
4 spsk lakridspulver

Forvarm ovnen til 170 grader.
Rør smør og sukker lyst og luftigt.
Rør æggene i et ad gangen.
Tilsæt mælk.
Bland mel, kakao og bagepulver.
Sigt melblandingen i smørblandingen.
Kom dejen i en smurt springform.
Bag kagen i 1 time.
Afkøl kagen.
Flæk kagen i 2-3 lag.
Smør solbær marmelade mellem lagene.
 
Pisk fløden stiv.
Tilsæt lakridspulver.
Kom flødeskummen i en sprøjtepose og dekorer kagen.
 


2 kommentarer:

  1. Hvordan smagte det????

    SvarSlet
    Svar
    1. Den var rigtig god, lakridsen, solbærmarmeladen og chokoladekagen var en virkelig god sammenblanding.

      Slet