tirsdag den 21. maj 2013

Ciabatta brød med focacia topping

Jeg kan ikke tage æren for dette brød, da ideen til  brødet kom fra min kæreste. Vi skulle bruge brød til nogle sandwich, og han syntes, at vi skulle bruge resten af vores durmmel og noget pizza mel i et brød, og pensle det med oliven olie og komme noget oven på.

Opskriften giver 2 brød.   


Ingredienser:
500 g pizza mel (hvedemel kan bruges i stedet for)
300 g durummel
2-3 tsk salt + ekstra til at drysse på toppen
50 g gær (Jeg brugte tørgær)
5 dl vand
1 dl oliven olie + ekstra til pensling
20 g Fiberhusk + 1 dl vand (for ekstra fibre. Dette kan undlades)
Oregano

Bland drummel, pizzamel, salt og Fiberhusk.
Bland vand i.
Ælt oliven olie i.
Hæld noget oliven olie på dine hænder så klister dejen ikke så let fast til dine hænder.
Hvis du bruger almindeligt gær, skal det opløses i vandet og oliven olie, og melblandingen æltes der i.
Ælt eventuelt lidt mere oliven olie i dejen hvis den ikke hænger sammen.
Lad dejen hvile 1 time ved stue temperatur under et fugtigt klæde.
På det mel dryssede bord formes dejen til to brød.
Lad brødene efterhæve i 1 time.
Pensel brødene med oliven olie og drys oregano og salt på.
Forvarm ovnen til 250 grader, når brødene sættes i oven skrues den ned på 200 grader.
Bag brødene i 30-35 min.
 

Ingen kommentarer:

Tilføj en kommentar