Det er en kage jeg lavede til min fars fødselsdag den 4.
december, fordi han er meget glad for Othellolagkager.
Lagkagebunde: 6 æg
150g sukker
150g mel
2 tsk. Vaniljesukker
3 x 1,25 l alufolie tærteforme
Æggene piskes over vandbad med sukkeret til en let creme.
Cremen må kun blive lunken.
Den piskes let mens den afkøles.
Mel og vanilje sigtes sammen og blandes i.
Tærteformene smøres og dejen hældes i.
Bages ved 200 grader i 8-12 min.
Fyld:
100g
250g rå marcipan
5 dl piskefløde
1 pose Tørsleffs vanilje kagecreme
100g mørk chokolade
Pis 2/3 af fløden stiv.
Lav kagecremen som beskrevet på posen.
Vend flødeskummen i cremen.
Knus makronerne.
Smelt chokoladen og smør den ud på den ene lagkage bund, denne bund er
toppen.
Smør halvdelen af cremen ud på den første bund og drys halvdelen af makronerne
over.
Brug resten af cremen og makronerne til næste lag.
Slut af med ligge den bund med chokoladen øverst, med chokoladen op ad.
Marcipanen rulles ud i et tyndt lag og skæres ud i en strimmel, som lægges
rundt om lagkagenskant.
Stil kagen i køleskabet og lad den trække til dagen efter.
Pisk resten af fløden og brug det til at pynte kagen med.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar