Ingredienser:
3 dl mælk
2 æg
100 g sukker
3 dl piskefløde
1 vaniljestang
100 g chokolade
Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekorne ud.
Kom vaniljestangen i en gryde og drys ca. 1 spsk sukker ud over vaniljekornene og gnid det sammen. Dette gør at vaniljekornene ikke klumper sammen og gør at vaniljekornene letter kommer af skærebrættet.
Kom mælken i gryden og giv det et op kog.
Pisk æg og sukker samme til en jævn masse.
Tag vaniljestangen op af mælken og smid den ud.
Hæld vaniljemælken i æggemassen og bland det sammen.
Hæld blandingen tilbage i gryden og varm den op ved svag varme indtil massen begynder at tykne.
Hak chokoladen.
Kom chokoladen i ismassen og rør til alt chokoladen er smeltet.
Hak chokoladen.
Kom chokoladen i ismassen og rør til alt chokoladen er smeltet.
Hæld blandingen i en skål og lad den køle af.
Når massen er afkølet røres piskefløden i og massen sættes i køleskabet til den er helt kold, evt natten over.
Kom isen i ismaskinen og kør den efter anvisningerne.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar