Hvis man ikke vil stå og flette knækbrødet, skal dejen bare rulles tyndt ud, udstikkes og bages i 10-15 minutter.
Ingredienser:
280 g fint malet fuldkornshvedemel
1 tsk. bagepulver
2 tsk sukker
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
1,5 dl varmt vand
1/5 dl olie
Bland de tørre ingredienser sammen.
Rør vandet i.
Rør olien i.
Rul dejen meget tyndt ud.
Dej er så olieret at man sagtens kan rulle den ud uden mel på bordet.
Skær dejen i stimler.
Jeg skar dem ud så de havde en brede på 2 cm og en længde der svarede til bradepanden.
Læg hveranden dejstrimle til siden.
Læg en dejstrimle lodret så den dækker toppen af de tilbageværende dejstrimler.
Læg en dejstrimle lodret så den dækker toppen af de tilbageværende dejstrimler.
Buk de dejstrimler tilbage som ligger under en lodret dejsrtimmel og lig en ny dejsrtimmel og læg den tilbage.
Fortsæt med at bukke de dejrtrimler tilbage som ligger under en lodret dejstrimmel, lig en ny lodret dejstrimmel og ved de lodrette dejstrimler tilbage indtil det hele er flettede.
Udstik dejen og bag dem i en 180 grader forvarmet oven i 18-20 minutter.
Lad knækbrødene afkøle på en rist, så bliver de mere sprøde.
Hej, Jeg har lige lavet disse knækbrød, men forstår ikke du skriver at dejen er olieret, det er mit ikke, men 1/5 dl. olie, er heller ikke meget, skulle der have stået 1 1/2 dl. måske???
SvarSlet