Jeg har opskriften fra min mormors opskriftesamlig fra da hun gik på husholdningsskole. Jeg har ikke en kødhakker, til at forme vaniljekransene, så de er istedet blevet til småkager.
Jeg har prøvet at eksperimentere med at lave småkager med fuldkornshvedemel. Den eneste ulempe ved at lave småkager med fuldkornshvedemel istedet for almindeligt hvedemel er at småkagerne lettere knækker både før og efter bagning.
På Pintrest havde jeg set en guirlande med kagemænd, denne ide lavede jeg om til en serviet holder. Når småkagen er udstukkede og sat på bagepladen laves der to huller i maven på den. Når småkagerne er afkølede kan der laves ansigt på småkagerne med pastafarve eller en dekorations tusch. Når bordet skal dækkes, trækkes der et bånd gennem de to huller i kagemanden og båndet bindes om en serviet.
Ingredienser:
250 g mel
150 g margarine
125 g sukker
1 vaniljestang
1 æg
Smulder margarinen i melet, sukkeret og vaniljen.
Rør ægget
i.
Rul dejen ud på et meldryssede bord.
Stik figurer ud med udstikkere, eller lav dem som vaniljekranse.
Bag småkagerne i en 200 grader forvarmet oven i 8-10 minutter.
Jeg lavede et par småkager hvor jeg skrev navne på.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar