Noget af smørret kan udskiftes med æg. Jeg havde ikke læst opskriften ordenligt da jeg var ude og handle ind til jule småkager, så jeg kom kun hjem med 500 g smør men så kom jeg to ekstra æg i og så var det lige så godt.
Jeg har glem at tage et billede af de sukkerfrie jødekager.
I øverste venstre hjørne er der småkager med chokolade stykker, i højre hjørne er der chokolade spiraler med kakao og cayenne, i nederste venstre hjørne er der kakao firkanter og i højre side er der småkager med hasselnødder.
Ingredienser:
1 kg hvedemel
Sødemiddel svarende til 375 g sukker
750 g smør
2 æg
25 g hakkede nødder
25 g hakkede chokolade
4 tsk kakao
1 tsk chili pulver eller cayennepeber
Flydende honning
Kanel
Frugtfarve
Smuler smørret i mel og sukker.
Ælt æggene i.
Del dejen i 7 lige store stykker.
Dej 1: Ælt 25 g hakkede nødder i dejen.
Dej 2: Ælt 25 g chokolade i dejen.
Dej 3: Del dejen i to.
Ælt 2 tsk. kakao i den ene portion og chili eller cayenne i den anden.
Rul de to deje tyndt ud og læg dem oven på hinanden.
Rul dejen sammen som en roulade.
Dej 4: Dej dejen i to.
Ælt 2 tsk. kakao i den ene portion.
Del hver portion i to og og form dem til stænger.
Pensel stængerne med æg, og pres dem sammen så det danner et ternet mønster.
Sæt dejene i køleskabet i minimum 1 time.
Skær stængerne i skiver på cirka 5 mm.
Dej 5: Rul dejen ud og udsik forme.
Bland honning og kanel.
Smør kanel blandingen på småkagerne.
Dej 6 og 7: Del dejen efter hvor mange farver du vil have.
Brun kan laves ved at ælte kakao i dejen.
Rul dejen ud og udstik forme.
Bag småkagerne i en 200 grader forvarmet oven i 6-8 minutter.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar