torsdag den 15. november 2012

Erstatning for gær

Hvis man havde planlagt at bage og så finder ud af, at man har glemt at købe gær, kan man bruge dette tip.

Jeg bager sjælent med gær, fordi jeg syntes, det er dyrt, men også fordi det ofte skal hæve i lang tid og over flere gange (ja ja jeg er nok lidt doven). Men det her er tips er virkelig praktisk.

50 g gær svare til 3 tsk bagepulver.

Bagepulveret skal blandes i melet, og ikke i væsken. Brød med bagepulver skal bages med det samme da bagepulver, når det blandes, med vand danner CO2, og hvis det ikke bages, med det samme bliver brøddet hårdt.
Gærert danner CO2 langsomt mens det hæver og er i ovnen.

4 kommentarer:

  1. Så man kan når man bager med bagepulver i stedet for, helt undvære at skal lade dejen hæve? 😉👌

    SvarSlet
  2. jeg har i dag lavet pølsehorn som du skriver det du ikke

    SvarSlet
  3. Du skriver at gær er for dyrt men det koster 2 kroner for en pakke

    SvarSlet